Kültür & Sanat

Amasya Üniversitesi Aşçılık Öğrencileri Merzifon’da Lezzet Yarışına Katıldı

25 Haziran 2025   0 defa okundu
Dinle
Email :

Amasya’nın Merzifon ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Merzifon Uluslararası Gastronomi ve Turizm Festivali, 3 gün süren etkinliklerin ardından sona erdi. Festival, Türk ve dünya mutfağının ünlü şeflerini, yöresel lezzetleri ve gastronomi meraklılarını bir araya getirdi.

Festival, 12-22 Haziran tarihleri arasında süren Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, kortej yürüyüşüyle başladı. Açılışa Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, Merzifon Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yalçın, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, protokol üyeleri, şefler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde Amasya Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencileri, Merzifon Belediyesi ve TAFED iş birliğiyle düzenlenen “Yöresel Mutfaklar Kategorisi” yemek yarışmasında yeteneklerini sergiledi. Öğrenciler, Amasya’nın yöresel lezzetlerinden “Kuzu Etli Çiçek Bamyası Yemeği” ile büyük beğeni topladı.

Yarışma sonunda başarılı olan öğrenciler için festival alanında madalya töreni düzenlendi. Törene, Amasya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Erdal Ünsalan, Öğr. Gör. Mücahit Aydın ve Öğr. Gör. Kübra Erbil de katıldı. 





Amasya Üniversitesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü